Wednesday 8 December 2010

Ibauudised siit ja sealt I


Tallinna linn seab sisse lumekoristusmaksu

Tallinna linna volikogu võttis täna (08.12.10) vastu uue maksu. See on lumekoristusmaks, mis hakkab kehtima 1. jaanuarist 2011. Maks võeti sellepärast vastu, sest linn ei tule enam toime kvaliteetse lumekoristusega. Saadud raha eest loodetakse lumi Tallinna linnast jäädavalt ja lõplikult ära rookida.
Maksukohustus on kõigil linnas elavatel inimestel. Maksu hakkavad iga nädal sisse kasseerima MUPO töötajad. MUPO töötajad saavad selleks spetsiaalse koolituse inkasso firmade spetsialistidelt. Maksukasseerijad saavad varustusse ka puust nuia ja pipragaasi. Need on selleks, kui tekib maksu nõudmisel raskusi.
Jõustuv lumekoristusmaks ei ole kõigile ühesuurune, sest Tallinnas elab väga erinevate sissetulekutega kodanikke. Pensionäridelt ja muulastelt küsitakse üks euro nädalas. Töötutelt ei küsita midagi, kuid nendele antakse rohelised helkurvestid ja Hiinas toodetud lumelabidad. Nad saavad lumekoristuse eest miinimumpalka ja lõunaks lahjat suppi. Tallinna linnas õppivad üliõpilased peavad maksma viis eurot nädalas. Lisaks peavad nemad oma isiklike lumelabidatega käima lund rookimas. Tudengid saavad tasuks veel lahjemat suppi kui töötud. Ülejäänutelt küsitakse kuuest kuni kümne euroni lumekoristusmaksu. See vastavalt sellele, kuidas nägu meeldib.
Kui küsiti, et kas makse on ka võimalik näha Eesti kroonides, siis vastuseks tuli meerilt, et teil kõigil eurokalkulaatorid olemas. Soovis veel lõbusat rehkendamist.

No comments: